NOSALTRES

Som l’Esperanza Burchartz, educadora infantil, i la Mariona Simon, mestra d’educació infantil. Les dues som mares i juntes hem creat La Tribu Senoi, una associació sense ànim de lucre dedicada a la criança, la formació i l’acompanyament conscient, sentit, respectuós i saludable d’infants i acompanyants.


Des de sempre hem estat interessades en acompanyar la infància de la manera més respectuosa i ara la maternitat ens ha fet sentir encara més la importància de que aquest acompanyament sigui conscient i sentit des de l’embaràs fins l’adolescència dels nostres fills i filles.

Ens hem format amb la motivació de facilitar una vida feliç i saludable als nostres infants, basada en la consciència i la satisfacció de l’afecte, la protecció, l’autonomia i la llibertat. Essent conscients de les repercussions de no
atendre aquestes necessitats.

Tenim a les nostrequip-senoies mans l’oportunitat de contribuir a millorar la societat, posant-hi el nostre gra de sorra amb la formació d’éssers humans que puguin transmetre coses positives al món.

La nostra mirada respecte a la infància se centra en la importància de la satisfacció de les necessitats instintives en el procés de desenvolupament humà. Conèixer què cal als infants en cada moment és necessari, però no és suficient. Cal combinar aquesta consciència amb una gran disponibilitat per percebre i sentir, per així fer-nos presents per a ells i elles de la manera que necessiten i que puguin créixer saludablement. Aquesta, possiblement, sigui la part més difícil de l’acompanyament a la infància, ja que per dur-ho a terme, haurem de ser conscients de les nostres dificultats, la qual cosa ens permetrà atendre la infància com necessita ser acompanyada.

Per això hem vist necessari crear una Escola de Mares, Pares i Acompanyants, que facilitarà una formació complerta per comprendre en profunditat el procés de formació de la personalitat humana i com acompanyar-lo.
Per dur a terme aquesta formació ens hem volgut envoltar d’uns bons professionals en diferents àmbits relacionats amb la infància, tots ells molt competents i amb gran experiència.

separation-marededia
El nom: La Tribu Senoi

Els Senoi eren una tribu de Malàisia fora del comú. Vivien en harmonia i abraçats a la pau i la felicitat. En aquesta tribu no hi havia violència, crims, delinqüència ni conflictes armats, ni tampoc malaties físiques o mentals rellevants. Gaudien d’una gran estabilitat psíquica -entre ells no existia la neurosi ni la psicosi- i social, gràcies al ritual de resoldre els seus conflictes i esbrinar els seus desitjos fent servir els somnis, que compartien, afavorien i acceptaven com a canal de màxima llibertat d’expressió de l’ànima.

Manifestaven un gran poder personal. Està documentat que la seva personalitat era molt sana: en ella no s’hi advertia ni el desig de possessió ni la voluntat de dominació, i la cooperació i la bona voluntat substituïen la competició.
Destacaven, per tant, per la integració de la seva personalitat i per la seva excepcional maduresa emocional.

Per totes aquestes raons, la Tribu Senoi ens sembla un model inspirador per a la nostra escola, així com per intentar construir una societat més sana.

 
biosenoi-esperanza
Esperanza Burchartz
biosenoi-mariona
Mariona Simon