Esperanza Burchartz

 Educadora infantil
color-esperanza2-jpg

Educadora infantil i mare.
Desde petita he sigut sempre molt conscient de com em feia sentir cada una de les experiències que vivia. A partir dels sis anys em vaig interessar pel món interior de cada ésser vivent, especialment el dels infants (una part de mi sabia que la infància et marca per a toda la vida).
Més endavant, vaig anar a topar amb l’Escola de Teràpia d’Integració Psico-Corporal a Barcelona, on s’imparteixen formacions sobre desenvolupament humà i necessitats infantils (desde la concepció fins l’adolescència) així com les conseqüències d’atendre o no aquestes necessitats. Es tracta d’unes formacions úniques, pioneres, i que arriben a l’arrel de l’ésser humà, essent les més profundes del sector.
Gràcies a això, he adquirit coneixements imprescindibles per a oferir un acompanyament veritable, conscient i sentit a la infància.
Desde fa anys segueixo un procés profund propi amb aquesta mateixa escola, podent corroborar la importància d’un acompanyament adequat a la infància.
Fa set anys, vaig tenir el primer contacte amb l’escola BCN Kinder, a Barcelona. En aquesta escola s’intenten respectar les etapes de la infància i, igual que altres escoles d’aquest sector, procuren tractar la infància amb el respecte i la importància que comporta.
Uns anys enrere, aparegué la llum de la meva vida: la meva filla. És per ella que em vaig anar formant a COS Cooperativa de Salut, a Barcelona, obtenint coneixements sobre el funcionament de l’embaràs, el part i tot el que impliquen.
Més endavant, em demanaren coadministrar una xarxa de suport a la lactància, assessorant i donant suport a famílies de parla hispana arreu del món i mobilitzant-nos per aconseguir un correcte assessorament i suport a la lactància.
Assessoro a les famílies sobre embaràs, part, lactància i criança.
He col·laborat en conferències sobre desenvolupament humà, necessitats infantils i acompanyament emocional.
Actualment porto els grups de criança de Migjorn.
M’estic formant com a Doula, acompanyant de lactància i assessora de porteig amb Michel Odent, Liliana Lammers, Inma campos, Alba Pedró, etc.
Ara, la Mariona i jo, hem creat amb molt d’amor i amb una clara mirada de futur l’Associació La Tribu Senoi.